Reklámvideó megtekinthető az alábbi linken

http://youtu.be/XwtLLCpjA2Y

 

A rendezvényen készült

Képek 185db

Video

 

Rovástábla info: www.rovas.info

 

A Magyarok Szövetsége Sárospataki Tizede és a Jobbik Sárospataki Szervezete 2011. december 4-én Sárospatak öt bekötőútja mellett rovásírásos helységnévtáblát avatott fel. 

A táblák felhelyezését szűkebb körben, a kisebb bekötőutaknál kezdtük el, ahol a Bodrogközből, Hegyközből, Hegyaljáról érkezett barátaink mondták el ünnepi gondolataikat felkérésünkre. Ezt követően ostoros felvezetéssel, lovas kísérettel, dudaszóval indultunk el az utolsó tábla mögött a belvárosi Wass Albert kőtől Sárospatak legfontosabb bevezető útjához, az avatási nagy ünnepség helyszínére.

Örömünkre szolgált, hogy nem csak Sárospatakon élők csatlakoztak hozzánk, hanem a távolabb lakók, így a MSZ miskolci közösségénél tevékenykedő barátaink is.

A rövid ünnepség során meghallgathattuk Szövetséges társunk és a Jobbik megyei elnökhelyettesének beszédét, majd egy gyönyörű dal és vers előadása következett. Ezután a görög katolikus, és a református lelkész áldották meg a táblát és a jelenlévő közösséget. A kitartóbbakat este táncház várta a nap zárásaként.

Köszönet mindazoknak, akik az elmúlt hónapokban pénzzel, munkával és egyéb segítséggel hozzájárultak a táblaállításhoz, köszönet minden résztvevőnek és azoknak, akik jelenlétükkel megtisztelték az eseményt.

(A szervezők)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szervezők rövid összeállítása az esemény jelentőségéről:

 

 

 

Rápóti-Fekete Mónika összefoglalója:

 

This entry was posted in Egyéb, Rendezvények. Bookmark the permalink.

Comments are closed.