Csongrád megyei szala

Csongrád megyei és szegedi Magyarok!

Lassan formát ölt az augusztus 1-2-án Szegeden a vértónál létrejövő gyűlésünk programja.
Már jönnek hozzánk a szőregi hagyományörzők, az apátfalvi tárogatósok, a vásárhelyi ijászok, lesz legalább egy jurtánk, néptáncosaink, népdalénekesek, és a fiatalok kerékpáros és katonai bemutatót, ijászversenyt és lovaglási lehetőséget is szerveznek. Előadókat hívunk előadásokat szervezünk.
Felavatjuk a székely himnusz szerzőjének Mihalik Kálmánnak a szobrát, melynek alkotója Barta András, aki már elkészítette az emlékmű makettjét.
Elültetjük hőseink fáját szülőföljük földjébe, szülőfölföldjük vizével locsolva, a most ott élő magyarokkal együtt a vértói kurgán köré. Hét hős fája gyökerezik szegedi szerünk helyét óvva. A kurultáj földjén talált Baján vezér fája minden régi ismert és elfeledett hősünk emlékét idézi, két szabadságharcos fejedelem Rákoczi és Bocskai fája között három hős várvédő kapitány Dobó, Hunyadi és Zrínyi Miklós fája mutatja majd az egymásban bízó kitartás erejét. Szegedi fasorunkból nem hiányzik Kossuth fája sem, aki itteni beszédével meg tudta mozdítani a nemzetet.
Mi is meg szeretnénk mozdítani a szíveket és lelkeket a magunk ereje szerint.
Kérjük, hogy olvassátok el a csatolt küldeményeket és gondoljátok végig mivel tudnátok ti is segíteni ezt a közös mozdulást. Keressük mindnyájan a támogatókat és a résztvevőket!
Gondoljátok végig ti kit szeretnétek látni, kivel szeretnétek itt találkozni, kit tudnátok megkérni, hogy énekeljen, előadjon, vagy csak egyszerűen jelenlétével megtisztelje rendezvényünket!
Össze szeretnénk állítani a végleges programot, mert el akarjuk küldeni a meghívókat.
Ha programötletetek van, vagy ajánlani szeretnétek általatok ismert és meghívható előadóművészt kérjük minél többen gyertek el holnap 18 órára a Szentgyörgyi A. u. 2. sz-ra, ahol programmegbeszélést tartunk.
Találkozunk a régi híd újszegedi lábánál, a strand előtt este hat előtt öt perccel azokkal, akik nem tudják a járást.
Bajusz Izabella
Szervező
This entry was posted in A többi Szala hírei, Egyéb. Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!