Társadalmi szerződés és alá…

Társadalmi szerződés és aláírása

A Magyarok Szövetsége által elkészített Társadalmi Szerződést – melynek célja a pártok képviselőinek visszahívhatóságát lehetővé tenni, amennyiben a választási programjukban hirdetetteket nem teljesítik – elküldtük az összes EU listaállítási lehetőséget kapott pártnak…

A Magyarok Szövetsége mozgalom – a nemzeti érdek és a közjó önzetlen, pártpolitikától független szolgálatának közéletben való érvényre juttatása céljából – a pártok képviselő jelöltjei számára elkészítette a Társadalmi Szerződést.

A Társadalmi Szerződést a következő pártoknak, valamint listás jelöltjeiknek küldtük el:

FIDESZ-KDMP
SZDSZ
MCF ROMA Ö
MUNKÁSPÁRT
MSZP
JOBBIK
LMP-HP
MDF

A kampány lezárulásával most közzétesszük, hogy melyik párt illetve képviselőjelölt hogyan jelzett vissza ezzel kapcsolatban:

1, LMP-HP emailben visszajelzett, hogy nem írják alá.
2, Dr. Schmitt Pál személyesen nyilatkozta, hogy ha a Fidesz 2/3-os többséget szerez a parlamentben, erre a szerződésre nem lesz szükség. A Társadalmi Szerződés aláírására nem került sor.
3, Morvai Krisztina személyesen azt nyilatkozta, hogy személy szerint nem látja akadályát az aláírásnak, de le kell egyeztetnie Vona Gábor pártelnökkel, viszont erre csak a választások után lesz ideje.

Az említetteken kívül senki más nem jelzett vissza.

Azt, hogy a magyar politikában jelenleg vezető szerepet játszó emberek nem kívánják a felelősségre vonhatóság és a visszahívhatóság lehetőségét a választópolgárok kezébe adni, tudtuk eddig is, de a Társadalmi Szerződés ilyen fokú mellőzésével már bizonyíték is a rendelkezésünkre áll.

A Magyarok Szövetsége nem sugallja senkinek, hogy kire szavazzon, nem is ez a célja, ezt mindenki saját belátása szerint tegye meg. Amit viszont fontosnak tartunk mindenki tudomására hozni az az, hogy egy a pártok fölötti, a nemzeti érdeket képviselő össztársadalmi erő létrehozása elengedhetetlen. Ez az egyetlen biztosítéka annak, hogy Magyarország fejlődése és a magyarság jövője biztosított legyen.

Varga László
Magyarok Szövetsége Sajtó csoport

This entry was posted in Egyéb, Hírek. Bookmark the permalink.

Comments are closed.